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URIhttp://ypir.lib.yamaguchi-u.ac.jp/fu/metadata/134
タイトル冷蔵生食用生鮮魚肉の魚肉細菌数とドリップ細菌数の相関性
タイトルヨミレイゾウナマショクヨウセイセンギョニク ノ ギョニクサイキンスウ ト ドリップサイキンスウ ノ ソウカンセイ
タイトル別表記Viable Bacterial Counts of Fish Meat and Fish Drip under Cold Storage Condition
作成者福田, 翼
菱川, 直将
田原, 由美子
古下, 学
芝, 恒男
作成者ヨミフクダ, ツバサ
ヒシカワ, ナオマサ
タハラ, ユミコ
フルシタ, マナブ
シバ, ツネオ
作成者別表記FUKUDA, Tsubasa,
HISHIKAWA, Naomasa
TAHARA, Yumiko
FURUSHITA, Manabu
SHIBA, Tsuneo
著者キーワードFish-spoilage
Sea food
Viable count
Fish-meat
Fish-drip
資料タイプtext
ファイル形式application/pdf
内容記述(抄録等)Viable counts of bacteria were determined on fish-meats and -drips prepared from refrigerated packed fillets, by using nutrient agar incubated at 20℃. The numbers in the drips were always higher than the numbers on the meat. The difference was in the range from 5 folds to 31 folds when the numbers on fish meat were at the other of 107 CFU/g, and being higher when the count on fish meat exceeded 10^8 CFU/g. In a case of fish meat samples the number of bacterial of which was in the range from 10^5 to 10^8 CFU/g, the difference was from 5 folds to 51 folds.
出版者水産大学校
出版者ヨミスイサン ダイガッコウ
Nii資料タイプ紀要論文
本文言語jpn
ISSN0370-9361
掲載誌名水産大学校研究報告
61
4
開始ページ248
終了ページ252
発行日2013-03
著者版/出版社版出版社版
リポジトリIDNF0061410
ファイル61-4-248-252.pdf ( 2.5MB ) 公開日 2016-09-27
査読の有無査読あり
地域区分水産大学校