Japanese | English

トップページへ戻る

詳細

   
URIhttp://ypir.lib.yamaguchi-u.ac.jp/fu/metadata/1281
タイトル高圧前処理によるワニエソ未利用部位からのエキス抽出効率の増進
タイトルヨミコウアツ マエ ショリ ニヨル ワニエソ ミリヨウ ブイ カラ ノ エキス チュウシュツ コウリツ ノ ゾウシン
タイトル別表記High-pressure pretreatment promotes an efficient production of water soluble extracts from unutilized resources of Saurida wanieso
作成者谷口, 成紀
中西, 湧耶
岩野, 周平
大久保, 誠
前田, 俊道
作成者ヨミヤグチ, シゲノリ
ナカニシ, ユウヤ
イワノ, シュウヘイ
オオクボ, マコト
マエダ, トシミチ
作成者別表記Yaguchi, Shigenori
Nakanishi, Yuya
Iwano, Shuhei
Ohkubo, Makoto
Maeda, Toshimichi
著者キーワードlizardfish
fish head
high-pressure treatment
hot water extraction
amino acid
inosinic acid
資料タイプtext
ファイル形式application/pdf
内容記述(抄録等)The fishing industry produces a vast amount of food processing residue. One way to reduce the amount of residue is to extract its desirable components. In the present study, we investigated the efficiency of high-pressure pre-treatment to increase the recovery rate of amino acids from the waste of lizardfish heads. Processing at a pressure of 100 MPa and temperature of 50-70℃ significantly increased the total amount of amino acids in the extracts compared with processing at atmospheric pressure. Extraction methods using pressurized pre-treatment are effective ways to extract desirable components from the waste of lizardfish heads.
出版者水産大学校
出版者ヨミスイサン ダイガッコウ
Nii資料タイプ紀要論文
本文言語jpn
ISSN0370-9361
掲載誌名水産大学校研究報告
67
4
開始ページ237
終了ページ241
発行日2019-03
著者版/出版社版出版社版
リポジトリIDNF0067403
ファイル67-4-237-241.pdf ( 854.7KB ) 公開日 2019-08-22
査読の有無査読あり
地域区分水産大学校